Probiotyki w promocji przy dwóch zakupionych synbiotykach od ProBio Koło trzeci dostaniesz w prezencie

Ekologiczny
Probiotyk i prebiotyk od ProBio Koło®

Naturalnie w promocji

2+1 w prezencie!

Jak skutecznie zabezpieczyć nasz układ pokarmowy i wzmocnić odporność probiotykiem w podróży? wprowadzamy promocję! Do każdych zakupionych dwóch dowolnych butelek Eko Synbiotyku w płynie lub ich wielokrotności otrzymają Państwo od nas butelkę podróżną pojemności 165ml (dawka na 11 dni) w prezencie!

* Regulamin promocji "2 plus 1"

Kup teraz w sklepie ONLINE
dla wspomagania systemu odpornościowego
dla wymiernego podnoszenia wydolności
dla Twojego zdrowia i dobrostanu
dla wsparcia bariery ochronnej organizmu
dla regeneracji mikrobiomu
Złotysygnet marki ProBio Koło świadczy o prestiżu i najwyższym podejściu do klienta

EkoSynbiotyk®

Naturalnie skuteczny

ProBio Koło®

EkoSynbiotyk, to probiotyk i prebiotyk, zawierający ponad 4000 różnych metabolitów w jednym płynnym preparacie, powstającym naturalnie w wielomiesięcznym i wieloetapowym procesie fermentacji, na bazie 13-tu szczepów żywych i aktywnych bakterii probiotycznych, wyselekcjonowanych spośród pięciu kwintylionów mikroorganicznych przedstawicieli biomasy planety.

Złotysygnet marki ProBio Koło świadczy o prestiżu i najwyższym podejściu do klienta

EkoSynbiotyk®

Naturalnie skuteczny

ProBio Koło®

EkoSynbiotyk, to probiotyk i prebiotyk, zawierający ponad 4000 różnych metabolitów w jednym płynnym preparacie, powstającym naturalnie w wielomiesięcznym i wieloetapowym procesie fermentacji, na bazie 13-tu szczepów żywych i aktywnych bakterii probiotycznych, wyselekcjonowanych spośród pięciu kwintylionów mikroorganicznych przedstawicieli biomasy planety.

90%

Zasiedlenia

w układzie pokarmowym

EkoSynbiotyk ProBio Koło® cechuje się 90% zasiedleniem w naszym układzie pokarmowym, dzięki czemu nie tylko jest niezwykle skuteczny, ale i wspiera przyswajalność pokarmów i suplementacji. Dodatkowo zwiększa powierzchnię wchłaniania i szczelność śluzówki jelit.

Dla zapewnienia optymalnego środowiska bakteriom, w EkoSynbiotyku używane są wyłącznie  rewitalizowana i niechlorowana woda oraz ekologiczne warzywa i owoce. ( melasa, topinambur, soki z jagód, wiśni,  granatów…), które pochodzą z naturalnych ekologicznych nadzorowanych i kontrolowanych upraw.

Wszelkie szczepy użyte w EkoSynbiotyku nie są modyfikowane.

Surowce zawarte w EkoSynbiotyku w procesie wieloetapowej fermentacji zamieniane są przez szczepy probiotyczne na przyswajalne metabolity.

Badanie zasiedlenia w przewodzie pokarmowym

NOWOŚĆ!

EkoSynbiotyk ŻEL

Ekosynbiotyk Żel –mikroorganiczny koncentrat do mycia twarzy, ciała i okolic intymnych, aktywny, tworzący biofilm chroniący skórę przed zagrożeniami ze strony toksyn i patogenów.

Ekosynbiotyk Żel jest efektem wieloletnich badań i doświadczeń dotyczących materii probiotycznej. Obserwacje działania Ekosynbiotyku w szczególności, w zakresie oczyszczania i detoksykacji, doprowadziły do odkrycia, że jego pożądane oddziaływanie jest spotęgowane przy jednoczesnym używaniu go od wewnątrz i z zewnątrz.

Ekosynbiotyk Żel, jako wyrób gotowy jest połączeniem trzynastu żywych, bioaktywnych szczepów probiotycznych, pobranych z natury bez modyfikacji (Ekosynbiotyk), wraz z esencjami ziołowymi i olejami roślinnymi poddanymi wieloetapowej fermentacji. Dzięki temu Ekosynbiotyk Żel zawiera kilka tysięcy dobroczynnych metabolitów.

Dowiedz się więcej o ŻELU EkoSynbiotyk

Marianna Gierszewska

Ambasadorem ProBio Koło®

„Moja droga z WZJG miała właściwe dla siebie zakończenie w operacji wyłonienia stomii… ale z wielkim, bijącym radością sercem przyglądam się, jak Ekosynbiotyk utrzymuje w remisji setki i tysiące chorujących jak ja, kiedyś…
Jestem dumna, mogąc opowiadać Wam o produkcie, który nie tylko wspiera, ale i ustanawia zupełnie nowy porządek w organizmie. Porządek, oparty na równowadze.
Z Ekosynbiotykiem widziałam już niejeden cud. Mały i duży.
Od usuwania nietolerancji pokarmowych, przez zahamowanie atopii i alergii, aż po zupełnie odporne na przedszkolne wirusy, dzieciaki.
Dziękuje, że mogę codziennie czytać Wasze wiadomości, w których opisujecie efekty własne i Waszych bliskich.
Dziękuje ProbioKoło® za zaufanie i dzielenie się ze mną tak wyjątkową wiedzą o człowieku i zdrowiu. Ekosynbiotyk swoich twórców ma pod jednym dachem wytwórni. Badają, ulepszają, rozmawiają… to oni są z Wami w ciągłym kontakcie.
Bo mają misje i są w nią zaangażowani całym sercem.

 

Dziękuję!
Marianna Gierszewska
Ambasadorka ProbioKoło®

Dlaczego powinniśmy przyjmować Probiotyki?
Złotysygnet marki ProBio Koło świadczy o prestiżu i najwyższym podejściu do klienta

EkoSynbiotyk®

Ambasadorem naszej marki jest natura

ProBio Koło®

Probiotyk wolny od

Cukrów, słodzików

GMO i glutenu

EkoSynbiotyk nie zawiera GMO i glutenu, a gotowy wyrób po wielomiesięcznym i wieloetapowym procesie fermentacji jest wolny od wszelkich cukrów ( w tym sacharozy, fruktozy, maltozy, glukozy i laktozy)

Dzięki czemu EkoSynbiotyk jest rekomendowany dla osób zmagających się z: WZJG, RZS, AZS, SIBO i innymi stanami zapalnymi. Potwierdzają to przeprowadzone badania laboratoryjne przeprowadzone przez Laboratoria Badawcze GBA POLSKA.

Co więcej nasz Probiotyk nie zawiera substancji konserwujących oraz barwników.
Probiotyki od ProBio Koło są uznane i certyfikowane

Sprawdź badania odnośnie występowania cukrów

Ekologiczna melasa

z trzciny cukrowej

Szczególnym prebiotykiem, czyli karmą dla probiotyku, jest tu najwyższej jakości, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, pochodząca z kontrolowanych upraw w Ameryce Południowej, w unikalnym połączeniu z źródłem bezcennej dla organizmu, inuliny – ekologicznym topinamburem.

Wszystkie składniki EkoSynbiotyku pochodzą z ekologicznych, certyfikowanych upraw, a sam wyrób jest wegański i nie zawiera substancji konserwujączych oraz barwników.

Dowiedz się więcej o EkoSynbiotyku

Ekologiczny

Topinambur

Ekologiczny topinambur zawarty w EkoSynbiotyku jest bogaty w składniki odżywcze i jest źródłem witaminy C i B1. Zawiera inulinę, która jest jednym z najcenniejszych prebiotyków, odżywiają one florę bakteryjną jelit, przyczyniając się do budowania naszej odporności.

Topinambur zawiera dużą ilość koloidalnej krzemionki, która pielęgnuje i przywraca jędrność skóry, nadaje blask i siłę włosom i paznokciom oraz ma zdolność do regeneracji i naprawy uszkodzonych tkanek. 

Wspiera on również dobrostan układu sercowo-naczyniowego, ze względu na wysoką zawartość potasu. Wpływa na wyrównanie gospodarki jelitowej, oraz wspiera naszą pamięć i koncentrację.

Topinambur sprzyja też detoksykacji poprzez stymulację funkcji wątroby.

Zapoznaj się z badaniami o EkoSynbiotyku

Kłodawska

Sól kamienna

Bogactwo minerałów i mikroelementów w EKOSYNBIOTYKU zapewnia obecność w nim nierafinowanej kłodawskiej soli kamiennej.

Sól kłodawska zawiera minerały takie jak magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas i selen. Te mokroelementy odpowiadają za procesy przemiany materii, a także za wchłanianie enzymów. 

Zapoznaj się z badaniami o EkoSynbiotyku
Złoty sygnet marki ProBio Koło świadczy o prestiżu i najwyższym podejściu do klienta

W przyjaźni z naturą

ProBio Koło®

Wszelkie szczepy probiotyczne użyte w EkoSynbiotyku NIE są modyfikowane. Wszelkie komponenty użyte do wytworzenia EkoSynbiotyku pochodzą z ekologicznych, certyfikowanych upraw, a sam wyrób jest wegański i nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Wyrób jest wolny od GMO, glutenu, oraz w swoim składzie nie zawiera cukrów ( w tym sacharozy, fruktozy, maltozy, glukozy i laktozy). EkoSynbiotyk nie zawiera substancji konserwujących oraz barwników.

Chcesz dowiedzieć się więcej

o naszych wyrobach?

Odwiedź nasz kanał YouTube

Zapoznaj się już dziś z naszym kanałem YouTube, na którym publikujemy  odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, porady odnośnie stosowania, oraz budujemy bazę wiedzy o EkoSynbiotyku i probiotykach.

Odwiedź kanał YT EkoSynbiotyku
Sygnet ProBio Koło Fabryki wyrobów mikroorganicznych

13 żywych szczepów bakterii

Kanał YouTube o Probiotykach Lactobacillus acidophilus SCD208

Jedna z najpowszechniejszych bakterii probiotycznych. Występuje naturalnie w wielu produktach fermentowanych, w tym w kiszonej kapuście, miso czy tempeh oraz jako dodatek do produktów spożywczych, takich jak sery i jogurty. Rodzaje bakterii pałeczek kwasu, które produkują kwas mlekowy, czyli zapewniają lekko kwaśne środowisko pożądane w jelicie. Dzięki niemu mogą z wypierać szkodliwe bakterie i grzyby. Pomaga obniżać poziom złego cholesterolu. Wzmacnia funkcję ochronną błony śluzowej jelit, zapobiegając w ten sposób zespołowi nieszczelnego jelita oraz alergiom, nietolerancjom i stanom zapalnym.

Kanał YouTube o Probiotykach Lactobacillus plantarum SCD014

Występuje w fermentowanych produktach roślinnych. Stosowana w leczeniu chorób jelit, np. zespołu jelita drażliwego i chorób z grupy nieswoistych zapaleń jelit (nieswoiste wrzodziejące zapalenie jelita grubego lub choroba Leśniowskiego-Crohna) Wykazano to w przypadku chorób infekcyjnych o przebiegu ostrym i przewlekłym, w nieswoistych chorobach zapalnych jelit, w zespole jelita drażliwego, w trakcie rekonwalescencji po operacjach, a także obserwuje się poprawę u osób z chorobami metabolicznymi czy ginekologicznymi.

Kanał YouTube o Probiotykach Lactobacillus casei SCD469

Bakteria występująca w jamie ustnej i jelitach. Wykazuje właściwości wspomagające układ pokarmowy. Wspiera leczenie atopowego zapalenia skóry oraz podnosi odporność organizmu. Używane w wytwarzaniu produktów mlecznych, na przykład bakterii kwasu mlekowego w dojrzewaniu sera , takiego jak ser cheddar i również w procesie fermentacji sycylijskich oliwek.

Kanał YouTube o Probiotykach Bifidobacterium bifidum SCD521
  •  Zapobiega egzemie u dzieci z grupy ryzyka
  •  Zmniejsza częstość występowania egzemy
  •  Poprawa u osób z atopowym zapaleniem skóry poprzez obniżenie IgE
  •  Zmniejsza liczbę bakterii Helicobacter pylori
  •  Zapobiega martwiczemu zapaleniu jelit u noworodków
  •  Zapobiega biegunce
Kanał YouTube o Probiotykach Bifidobacterium longum SCD697

bakteria najczęściej i najszybciej zasiedlana u noworodków.

Kanał YouTube o Probiotykach Streptococcus thermophilus SCD258

Używa się jej w przemyśle spożywczym do produkcji jogurtów, serów i innych przetworów mlecznych. Uważa się, że jest drugim po Lactobacillus lactis najważniejszym drobnoustrojem w procesach przetwarzania mleka.

Kanał YouTube o Probiotykach Lactobacillus bulgaricus SCD210
  • Bakteria potrzebne do wytwarzania jogurtów
  • Zapobiega biegunce poantybiotykowej
  • Wspomaga proces trawienia
  • Posiada zdolność do produkcji substancji
    przeciwbakteryjnych, bakteriocyn, zapobiegając występowaniu chorób przenoszonych przez żywność
Kanał YouTube o Probiotykach Lactobacillus fermentum SCDPPW
  • Wykazuje największy potencjał przeciwutleniający z bakterii probiotycznych
  • Przyczyniają się do poprawy profilu lipidowego
  • Hamują wzrost patogennych bakterii i grzybów
Kanał YouTube o Probiotykach Saccharomyces cerevisiae SCD058

Gatunek jednokomórkowych grzybów, którego poszczególne szczepy (drożdże piekarniane, drożdże górnej fermentacji, drożdże winiarskie, gorzelnicze) zastosowanie w różnych dziedzinach spożywczych i posiadają ogromne znaczenie dla człowieka, który wykorzystywał je już
w starożytności w piekarnictwie, browarnictwie czy później w gorzelni.

Kanał YouTube o Probiotykach Bifidobacterium animalis SCD918
  • Zapobiega egzemie u dzieci z grupy ryzyka
  • Zmniejsza częstość występowania egzemy
  • Zmniejsza dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego u dorosłych
  • Zmniejsza ryzyko uczulenia u dzieci matek z alergią
  • Łagodzi objawy alergii poprzez redukcję cytokin
  • Poprawa u dzieci z atopowym zapaleniem skóry
  • Zmniejsza ryzyko nowotworu jelita poprzez poprawę funkcji bariery nabłonkowej
  • Wspiera funkcje immunologiczne u pacjentów po resekcji raka jelita grubego
  • Łagodzi objawy nietolerancji laktozy
  • Łagodzi objawy zespołu jelita drażliwego
  • Zapobiega zakażeniom przewodu pokarmowego
  • Zapobiega biegunce po antybiotykowej
Kanał YouTube o Probiotykach Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919

Bakterie mlekowe, efektywne mikroorganizmy powodujące fermentację mlekową. Znajdują się w różnych produktach spożywczych, np. kwasie chlebowym, serach i jogurtach.