Probiotyki wolne od modyfikacji genetycznych

dr hab inż. Barbara Wróbel

o postbiotyku i probiotykach ProBio Koło®

Jest wybitnym naukowcem specjalizującym się w procesach fermentacji. Wieloletni pracownik Instytutu Technologiczno-Przyrodniczego w Falentach oraz autor ponad 100 prac naukowych.

Jej badania przyczyniają się do rozwoju nowoczesnego rolnictwa ekologicznego.

Przeczytaj opinię

W oparciu o moje wieloletnie doświadczenie naukowe w zakresie wykorzystania bakterii kwasu mlekowego do stymulowania procesu fermentacji oraz po zapoznaniu się z warunkami produkcji i badaniami producenta mogę stwierdzić, że EkoSynbiotyk jest wytwarzany w oparciu o wieloetapowy proces stabilnej i naturalnej fermentacji.

Na podstawie dokumentacji ProBio Koło i wizyt w wytwórni z pewnością mogę stwierdzić, iż fermentacja ta zachodzi pod pełnym nadzorem i w odpowiednich warunkach temperaturowo-tlenowych. Do tego procesu używane są bezpieczne i dobrze przebadane szczepy bakterii kwasu mlekowego, które wykazują udokumentowany w literaturze duży potencjał probiotyczny. Dzięki temu proces jest jakościowy, co wpływa na brak obecności niepożądanych drobnoustrojów patogennych.

Ekosynbiotyk zawiera również substancje biologicznie aktywne, które mają korzystny wpływ na organizm człowieka, dzięki czemu produkt ten można zakwalifikować do postbiotyków. Podsumowując uważam, że produkt ten jest wyjątkowy i godny polecania każdej osobie dbającej o zdrowie i dobre samopoczucie.

dr hab inż. Barbara Wróbel
prof. ITP-PIB




Złotysygnet marki ProBio Koło świadczy o prestiżu i najwyższym podejściu do klienta

więcej informacji

O EkoSynbiotyku i wyrobach od ProBio Koło

90%

Zasiedlenia

w układzie pokarmowym

EkoSynbiotyk ProBio Koło® wedle przeprowadzonych badań laboratoryjnych, zasiedla aż 90% naszego układu pokarmowego. To właśnie dlatego, nasz wyrób jest tak niezwykle skuteczny i właśnie dlatego między innymi, ułatwia przyswajanie pokarmów i suplementacji. EkoSynbiotyk zwiększa powierzchnię wchłaniania i poprawia szczelność śluzówki jelit.

Co więcej, w EkoSynbiotyku zadbaliśmy o stworzenie optymalnych warunków dla bakterii. W naszym probiotyku używamy wyłącznie rewitalizowaną i niechlorowaną wodę oraz ekologiczne warzywa i owoce (takie jak melasa, topinambur czy soki z jagód, wiśni, granatów…), które pochodzą z ekologicznych, nadzorowanych i kontrolowanych upraw.

Jeszcze jedno, co nas wyróżnia – wszystkie szczepy użyte w EkoSynbiotyku nie są modyfikowane genetycznie, są wolene od barwników, konserwantów. Nasza autorska receptura ustabilizowanych i synergicznie dobranych szczepów probiotycznych zdrowych kultur bakterii pozwala na ciągłe przyjmowanie naszego preparatu bez ryzyka

Co więcej, składniki występujące w EkoSynbiotyku są w procesie fermentacji przekształcane przez na przyswajalne metabolity które skutecznie wpływają na dobrostan i procesy życiowe.

Badanie zasiedlenia w przewodzie pokarmowym

Glinka EkoSynbiotyk

Probiotyczna Glinka EkoSynbiotyk działa delikatnie ściągająco i przeciwzapalnie, ma właściwości absorbujące substancje toksyczne i zanieczyszczenia, wygładza i wyrównuje koloryt skóry. Glinka odbudowuje mikrobiom skóry i reguluje pH. Przyspiesza procesy regeneracyjne i nadaje skórze młodzieńczy wygląd.

W 100% naturalna glinka z probiotykami do codziennej pielęgnacji ciała i twarzy. Glinka EkoSynbiotyk sprawdzi się świetnie też jako zasypka dla dzieci

Dowiedz się więcej o Glince

Probiotyki od ProBio Koło są uznane i certyfikowane

Wszelkie szczepy użyte w EkoSynbiotyku nie są modyfikowane. Wyrób jest wolny od cukrów, GMO i glutenu.

EkoSynbiotyk jest szczególnie zalecany przy regeneracji mikrobiomu. Surowce zawarte w EkoSynbiotyku w procesie wieloetapowej fermentacji zamieniane są przez szczepy probiotyczne na przyswajalne metabolity. Nadaje się do każdego typu cery łącznie ze skórą uczuleniową i bardzo wrażliwą.

Złotysygnet marki ProBio Koło świadczy o prestiżu i najwyższym podejściu do klienta

EkoSynbiotyk®

Ambasadorem naszej marki jest Marianna Gierszewska

ProBio Koło®